Wat ik doe in twee zinnen?

image post

Wat ik doe in twee zinnen?

“Je hebt een mooie website waarop staat wat je doet, maar kun je dat ook even in twee zinnen vertellen?”. 🙂 

Op zulke momenten zou ik willen dat ik schoenen verkoop ofzo.. of groente smoothies. Gewoon iets waarvan een ander kan zeggen; ‘wil ik hebben’ of ‘wil ik niet hebben’, ‘word ik blij van’ of ‘word ik niet bij van’.
Goed….geen schoenen of smoothies maar wel iets waar je blij van wordt.

Ik help mensen om (weer) te gaan doen waar ze goed in zijn, waar ze energie van krijgen en dus… waar ze blij van worden.

Wat is dan blij zijn?
Blij zijn is een gemoedstoestand/ Energiestatus. Energie is merkbaar en in staat om X om te zetten in Y.
Mijn skinny banana pannekoek voor ontbijt is er alleen bij de gratie van een energiebron die geactiveerd is.  Zonder warmte heb ik dat mengsel van ei en een banaan en dat is nog geen pannekoek.
(Hoe dat überhaupt werkt …pannenkoek van ei… vind je in het toegevoegde recept onder aan de blog… )

En zo werkt het met mensen ook… waarom gaat je hart sneller kloppen van George en niet van Tessa? Waarom loop je warm voor een avontuurlijke vakantie en niet voor een strandvakantie? Waarom word je blij van een baan als docent en niet als verpleegkundige?
Dat komt omdat dat in je kern zo is bepaald, omdat je bedrading op een bepaalde manier ligt. Jouw unieke wiring.

Zodra je dus blij van iets wordt.. een gedachte, een idee, een schilderij, een muziekstuk, een rekensom, you name it… dan resoneert er iets in je. Er komt een verbinding in jezelf tot stand en dat doet iets met je hoe je je voelt…en we noemen dat ‘blij, opgetogen, energiek, vrolijk etc..

In essentie is het echt zo simpel….
Maar we hebben onszelf nogal ingewikkeld in een hele dikke beschermlaag van overtuigingen. Na het eerste ‘yeah-gevoel’ is daar binnen een halve minuut De Grote JA MAAR, gevolgd door allerlei bezwaren uit ons hoofd waar we heel vaak naar luisteren.

Gevolg is dat we geen idee meer hebben hoe we nu eigenlijk echt gewired zijn ( lees: wie we zijn en wat we zelf willen). Een beetje uitvergroot… maar we leven in een tijd waarin het normaal tot heldendaad is dat je dingen doet omdat ze nu eenmaal moeten. We hebben ‘Dolende dertigers’, en zelfs depressieve tieners.. Ook op dat energielevel wordt X omgezet in Y. Spanning wordt spierpijn, angst wordt buikpijn. Dat zijn signalen dat je ‘off line’ of ‘leeg’ bent. ( of naar de sportschool bent geweest of iets fouts hebt gegeten….maar je snapt het…)

Ik ben eigenlijk altijd op zoek ben naar die energie of power knop…wanneerontstaat die connectie in mensen. Hoe komen mensen in beweging en wat is er voor nodig om iets te doen, maken of zeggen vanuit passie. En wat houdt mensen soms tegen?
In de praktijk houdt dat in dat ik het opmerk wanneer een student haar energie niet in de goede richting kwijt kan en merkbaar gefrustreerd is. Wanneer je weet waar de frustraties over gaan, dan kom je vanzelf uit bij de passie. Frustratie en passie zijn verschillende uitingen van (dezelfde) energie. Er zit alleen iets tussen…

Zo help ik teams om inzicht te krijgen in de verschillende communicatiestijlen die mensen hanteren en de onderlinge dynamiek die dat met zich meebrengt.  Dynamiek is energie..
Waar botsen de verschillende stijlen en hoe signaleer en hanteer je dat? Hoe leer je de verschillende stijlen te waarderen, zodat onderlinge relaties makkelijker samenwerken. Met als doel… dat teams kunnen ontwikkelen en creëren. Met de juiste energie binnen een team kan X omgezet worden in Y, waarbij Y groter is dan de som van de teamleden…synergie.

Dus wat doe ik dan?

Ik ‘doe’ CreatieRegie

O ja…
Mijn ontbijt Recept: Skinny Banana pannenkoek – Chicks Love Food https://chickslovefood.com/recept/skinny-bananenpannenkoekjes/