Eat, Pray, Love & Write

image post
Eat-Pray-Love-Write

Eat, Pray, Love & Write

Een pakketje aan de deur…

Ik maak het open en in een flits zit ik weer waar ik 3 jaar geleden zat.
Achter mijn laptop.. schrijven… op mijn zonderkamertje aan mijn tafel, buiten op een bankje aan de IJssel, in de lobby van een hotel….

Dat klinkt super creatief en het spreekt vast tot de verbeelding, maar het was op dat moment eigenlijk vooral productiewerk.

Op de afbeelding hierboven het resultaat. Lesmateriaal voor de cursus Image consultant …in 3 delen. Een trilogie dus. Het is echt al bijna 2 jaar klaar, maar ik had het tot op heden nog nooit in papieren versie bij elkaar gezien. En je ziet het….het is net zo dik als de bestseller…Eat, Pray, Love hahahahhaha. Ach ja…dat boek is ook met bloed, zweet en tranen geboren..

Iedere week een deadline: 1 hoofdstuk van bij voorkeur 20 pagina’s tekst, daarnaast beeldmateriaal, verwerkingsopdrachten en nog wat ‘werk-in-een-sjabloon-werkzaamheden’. En..niet te vergeten, een baan in het onderwijs, 2 kinderen, een verse scheiding, 2 verhuizingen en gewoon…al die eat, pray en love dingen van het leven..

Heel even heb ik gedacht dat ik hier nooit iets van zou terugkrijgen, dat het… net als mijn eerste boek (*details onder aan dit bericht) op een plank zou verdwijnen zonder ooit door iemand anders dan de editor te worden gelezen. Ik had me daar zelfs mee verzoend. Het hele schrijf- of productieproces heeft me namelijk iets ontzettend waardevols opgeleverd…(** details..ook onder dit bericht)

Maar…Ik blijk het toch niet enkel voor mezelf en mijn inkomen te hebben gedaan…

Afgelopen maand heb ik eindelijk de eerste studenten op 2 praktijkdagen ontmoet. (Ik mocht lesgeven ‘uit eigen werk’). Zij hebben mijn Trilogie gelezen… en toegepast.

En…OMG wat zijn ze goed!!

* Mijn eerste boek “Marijke gaat verhuizen”, geschreven toen ik 11 jaar oud was. Een creatieve klasgenoot maakte de illustraties en mijn vader ‘haalde de fouten eruit’ (ook toen wist ik al mensen te strikken voor dingen die ik absoluut zelf niet kon of wilde doen:) Behalve mijn vader, in zijn rol als editor, heeft nooit iemand dat boek gelezen natuurlijk..

**Wat ik heb geleerd van deze klus is Schakelen: gewoon gaan zitten en het ( het = inspiratie of zin) komt vanzelf. Computer open = schrijven en produceren, computer dicht = hoofd uit en andere dingen doen. Hier ben ik nu zo blij mee… heb veel verschillende dingen die ik in een week doe. Zonder schakelen zou dat een mentaal drama worden..

Training Persoonlijke Stijl & CreatieRegie
CreatieRegie gaat over (visie)ontwikkeling en het vermogen om te creëren. Hoe houd je je hoofd in de wolken en je voeten op de grond als je je droom wilt leven? Hoe zorg je dat je genoeg energie houdt om te doen wat je allemaal moet doen.. met plezier en vanuit balans?

Dit leer ik je tijdens mijn Training Persoonlijke Stijl en CreatieRegie!

15 september 2017 | 10.00 – 16.30 uur
27 september 2017 | 10.00 – 16.30 uur

Klik hier voor meer info. Zie ik je dan?