CreatieRegie = Je ding doen.

image post
Je-ding-doen

CreatieRegie = Je ding doen.

“A musician must make music, an artist must paint, a poet must write, if he is to be ultimately at peace with himself. What a person can be, he must be”.

                                                                       -Abraham Maslow-

“Doe je ding…!”

De mensen die mij kennen, herkennen dit korte zinnetje van mij… Dit zeg ik heel veel. Tegen mijn kinderen, studenten, vrienden en mensen met wie ik samenwerk. Het is een oproep en aanmoediging om vooral te doen/kiezen/beslissen vanuit jezelf.

“Zelfexpressie is een universeel principe, een natuurwet. Een rups kan een vlinder worden, een zaadje kan een bloem worden etc. Wij mensen hebben ook allemaal iets unieks in ons en we zijn diep gelukkig als we dat kunnen uitdrukken”

                                                                       -Jan Bommerez-

Bij sommige mensen lijkt dat principe fantastisch uit te werken. Ze doen waar ze blij van worden en de lol, energie en moeiteloosheid spatten ervan af… Ze zijn wie ze willen zijn en doen hun ding.. ‘Ze zitten in een flow’.

Maar er zijn ook genoeg mensen die heel hard werken zonder lol en energie en met veel weerstand. Ze zijn wie ze (denken te) moeten zijn.

In ‘Flow-staat’ sluit je aan bij je opmaak, je kern, waardoor alle elementen van je persoonlijkheid als passie, talenten, motivatie, visie, missie samenvallen; je bent een geleider. In die ‘Flow-staat’ heb je energie waarbij er ook echt veel uit je handen komt. Je bent in staat om te creëren. Zelfexpressie.

John Lennon, je weet wel…. bleef tegen wil en dank gitaar spelen, terwijl zijn tante (door wie hij werd opgevoed) hem bleef zeggen dat hij iets anders moest verzinnen dan gitaar spelen anders zou het niks worden met zijn leven. John liet zich niet van zijn eigen stuk brengen en the rest is HisStory…

Met behulp van CreatieRegie wordt je je bewust van die processen van weerstand en geleiding in jezelf. Het is een ‘methode’ of manier waarmee je zicht krijgt op je wat ‘je ding’ nu eigenlijk is en hoe je dat merkbaar maakt voor jezelf en je omgeving.

CreatieRegie = Doe je ding!!